Популярен клип в TikTok, който е дело на  докторант по

...
Популярен клип в TikTok, който е дело на  докторант по
Коментари Харесай

Какъв партньор желаете? ТЕСТ показва

Популярен клип в TikTok, който е дело на  докторант по логика на психиката от Корнел, притегли интереса към психическо изследване от 2006 година, което прави връзка сред личностните желания към колегата и това, което намират за привлекателно в лицето му.

Мери Рос, която разгласява в обществената мрежа под псевдонима @marypatross, зададе елементарен въпрос в своето към този момент вирусно видео:  " Кой от четиримата мъже биха избрали феновете за среща? "

След това тя разяснява резултатите от изследването, разкривайки, че хората са склонни да намират лицата за привлекателни, в случай че имат физически черти, свързани с желаните от тях личностни черти в сантименталните сътрудници.

Първоначалното изследване употребява компютърна графика за основаване на лица, въз основа на личностните желания на участниците. Стотици участници оценили привлекателността на компютърно генерирани лица от противоположния пол и попълнили въпросник за мечтаните личностни черти.

Това, което било намерено, било забавно - защото лицата, които са считани за по-привлекателни от хората, са възприети като притежаващи мечтани черти, като напоритост, неналожителен темперамент, заплеснатост и топлина.

" Много съм благополучен, че това проучване се споделя по толкоз наличен метод “, сподели един от създателите на проучването, доктор Антъни Литъл, пред Newsweek, като уточни, че когато изследването е оповестено за първи път в средата на 2000-те години, такова необятно шерване не е било допустимо.

Литъл към момента работи в региона, като събира данни за бъдещи проучвателен планове към лица и информацията, която извличаме от тях на неговия уебсайт alittlelab, където хората могат да вземат участие.

След като сподели фотосите във видеоклипа си, който към този момент има над 8 милиона проявления, Рос изясни теорията зад проучването и означи, че нейният избор несъмнено е мъж D.

Видеоклипът на Рос в TikTok споделя единствено мъжките лица от изследването, само че като част от проучването са тествани и мъжки, и женски лица.

Вижте и резултатите:

Мъжки изображения

Лице A съставлява цялост от лица, които са най-предпочитани от дами, които не желаят спокоен сътрудник, до момента в който B е композиция от лица, определени от дами, които избират спокоен сътрудник.

Лице C е цялост от лица, желани от дами, които желаят по-пасивен сътрудник, до момента в който лице D съставлява лица, желани от хора, които желаят напорист сътрудник.

Женски облици

Лице A съставлява цялост от лица, желани от мъже, които не желаят спокойна партньорка, до момента в който лице B е композиция от лица, определени от мъже, които избират спокойна партньорка.

Лице C е цялост от лица, желани от мъже, които желаят по-пасивен сътрудник, а лице D е желано от мъже, които желаят асертивен сътрудник.

„ Едно нещо, което ми харесва в това проучване е, че допуска, че не всички са съгласни за най-привлекателния човек “, сподели той, отразявайки по какъв начин изследването потвърди, че привличането е субективно. „ Работата оспорва преобладаващата концепция в проучването на стандартите, че „ което е красиво е положително “, като нашите резултати вместо това допускат, че това може да се обърне на „ което е положително е красиво “. “

Тази индивидуалност беше ясна допълнително от 15 000 коментара във вирусното видео на TikTok, където хората се радваха да споделят обичаната си фотография.

Превод: GlasNews.bg
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР